Daniëlle van Lieshout (1996) is een energieke, enthousiaste dirigent die een diepe verbinding heeft met klassieke muziek.

Daniëlle als…

…dirigent

Mooie koormuziek delen met mensen die het beste uit zichzelf willen halen: dat is volgens Daniëlle het mooiste wat er is. Vanaf januari 2016 is Daniëlle dirigent van het Haags Kinderkoor, het eerste concertkoor van de Academy of Vocal Arts. Daarnaast is ze sinds januari 2019 dirigent van selectiekoor Musicanti. Zij introduceert de kinderen in de wereld van de muziek, het samen zingen en het luisteren naar elkaar en stimuleert hen een zo groot mogelijke ontwikkeling door te maken. Dit enthousiasme neemt ze mee naar de wereld van de studenten- en volwassenenkoren, waar ze regelmatig invalt. In juni 2021 studeerde Daniëlle af aan Codarts, waar ze sinds september 2019 dirigent is van het Eerstejaarskoor.

…directeur

Vanaf 1 september 2019 is Daniëlle de directeur van de Academy of Vocal Arts. Met haar energieke passie voor de muzikale educatie van kinderen, samen met een diepgaande liefde voor klassieke muziek, zal zij proberen de Academy of Vocal Arts de stralende toekomst te geven die zij verdient, wat ook geldt voor de (kinder)koorzang in Nederland.

…student

Daniëlle is in juni 2021 afgestudeerd in koordirectie aan Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Hier kreeg zij hoofdvakles van Wiecher Mandemaker, dirigent van het Laurens Collegium, de Laurenscantorij en het Rotterdam Symphony Chorus. Daarnaast kreeg zij in Den Haag hoofdvakles van Jos Vermunt en had ze in Rotterdam bijvakles hafabradirectie van Carlo Balemans en orkestdirectie van Hans Leenders en Sander Teepen, naast verschillende gastdocenten, zoals Arie van Beek, Jurjen Hempel, Bas Wiegers, Conrad van Alphen en Roberto Beltrán.
Verder reist Daniëlle geregeld af naar Parijs, waar zij lessen volgt bij Marc Korovitch, dirigent van het Zweeds Radiokoor. Ook volgt ze masterclasses, zoals bijvoorbeeld bij het Croatian Radio Television Choir in Zagreb in 2019. Eerder volgde zij al verschillende cursussen koordirectie, waaronder de cursus in Freiburg bij Volker Hempfling en Michael Reif en de Kurt Thomas Cursus in Utrecht bij Rob Vermeulen, Michael Zemtsov en Fokko Oldenhuis.

…docent

Daniëlle studeerde twee jaar Academische PABO in Leiden, waar ze haar in de praktijk vergaarde pedagogische kennis verbreedde en verdiepte. Op de Academy of Vocal Arts geeft zij al jaren solfègelessen en podiumpresentatie en bereidt ze groepen met kinderen en jeugdigen van alle leeftijden voor op concerten en optredens. Het leerproces interesseert haar zeer en zij probeert hierin ieder kind op het eigen niveau verder te brengen.

…manager

Daniëlle organiseert projecten, concerten en tournees bij de Academy of Vocal Arts. Ze bereidt deze activiteiten voor en loodst alle deelnemers erdoorheen, vriendelijk en kordaat: projecten met meerdere koren en orkesten; concerten met 100 kinderen van 6-16 jaar oud; reizen naar Oostenrijk, Duitsland, Hongarije en meer landen in Europa.

…zanger

Op achtjarige leeftijd startte Daniëlle met het zingen in een kinderkoor. Haar muzikale opleiding genoot ze aan de Academy of Vocal Arts, waar ze lid was van het Haags Kinderkoor, selectiekoor Musicanti en – tot op heden – Vocaal Ensemble Cantamare. Ook zong zij korte tijd bij de Laurenscantorij in Rotterdam. De ervaring van het samen zingen, meerstemmig met prachtige harmonieën, levert bij Daniëlle altijd een groot genot op. Inmiddels richt zij zich naast het koorzingen ook op solo repertoire: zo zong zij in april 2019 enkele aria’s van het Stabat Mater van Pergolesi.